Hoe bescherm je jezelf tegen recruitment phishing

Latest News
Posting date: 18 August 2023

Recruitment phishing en wat te doen

In het digitale tijdperk van vandaag is het zoeken naar een baan voornamelijk online, waardoor het een stuk gemakkelijker is geworden, maar werkzoekenden kwetsbaar zijn voor een nieuw soort bedreiging: phishing vermomd als verleidelijke vacatures. Deze oplichting is ontworpen om persoonlijke informatie en financiĆ«le gegevens te stelen en zelfs apparaten te infecteren met malware. Bij Harvey Nash nemen we deze oplichting uiterst serieus en willen we advies geven over hoe jij deze valse kansen kunt herkennen. 

Hoe herken je mogelijke recruitment phishing.
Vaak met gebruik van de naam, het merk, het logo en de tone-of-voice van een gerenommeerd bedrijf kan deze wervingsoplichting op het eerste gezicht authentiek lijken, maar de volgende controles en tips zullen helpen jezelf te beschermen. 

1. Neem bij twijfel contact op met het bedrijf. Reageer niet direct op het bericht, dit geldt zowel voor e-mail als WhatsApp berichten. Ga naar de website van het bedrijf en neem vanaf daar contact met hen op om de geldigheid van het aanbod te controleren.
2. Te mooi om waar te zijn. Als een aanbod te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat meestal ook, dus vertrouw op je instinct. Voorbeelden zijn ogenschijnlijk aantrekkelijke salarissen voor weinig werk, de belofte om snel veel geld te verdienen.
3. Relevantie. Als de vacature waarvoor je wordt benaderd niet relevant is voor jouw vaardigheden, is er waarschijnlijk sprake van oplichterij.
4. Betalingsverzoeken vooraf. Harvey Nash zal je nooit om betaling vragen om een baan te krijgen en dat geldt ook voor andere gerenommeerde wervingsbureaus.
5. Onprofessionele communicatie. Slechte grammatica, spelfouten, onprofessionele e-mailadressen of buitenlandse telefoonnummers zijn allemaal veelbetekenende tekenen van oplichterij.
6. Spoedeisende reactie. Als het aanbod aandringt op een onmiddellijke reactie zonder voldoende tijd te geven om na te denken of onderzoek te doen, wees dan voorzichtig.
7. Ongevraagde links of bijlagen. Klik nooit op een link en open nooit een bijlage waarvan je vermoedt dat het oplichterij is. 

Wat moet je doen als je wervingsoplichting ziet met de Harvey Nash naam of het logo? 

Als je twijfelt of de ontvangen Harvey Nash communicatie of de vacature aanbieding echt is, neem dan contact op met ons via het emailadres info@harveynash.com
Als je benaderd wordt via Whatsapp, blokkeer de verzender en rapporteer het account. 

Als je meer wilt weten over phishing en wat jij ertegen kunt doen, kijk dan op de volgende websites:

List #1

Aanverwante posts

Frederieke Schmidt Crans Managing Director
Nash Squared appoints new Executive Council member and MD for Harvey Nash Netherlands

Teaser

Post

Content Type

Latest News

Publish date

03/22/2024

Summary

Nash Squared appoints new Executive Council member and MD for Harvey Nash Netherlands Nash Squared is pleased to announce the appointment of Frederieke Schmidt Crans as Interim Mana

Teaser

Lees meer
Total Talent Management
Total Talent Management (TTM) door nieuwe technologie

Teaser

Post

Content Type

Latest News

Publish date

03/21/2024

Summary

Total Talent Management (TTM) mogelijk gemaakt door nieuwe technologie Total Talent Management (TTM) mogelijk gemaakt door nieuwe technologie. Een ontwikkeling die al lange tijd i

Teaser

Lees meer
Contractor of the Year Award 2024
Winnaar NL Contractor of the Year Award 2024

Teaser

Post

Content Type

Latest News

Publish date

03/08/2024

Summary

And the winner is.... Ook dit jaar is wereldwijd de Harvey Nash Contractor of the Year Award weer van start gegaan. Een award waarmee wij al onze contractors in het zonnetje willen zett

Teaser

Lees meer